Translate

piątek, 14 września 2012

Ciasta i desery

Deser"palce lizać"



Składniki

mała paczka okrągłych biszkoptów
kostka margaryny
budyń waniliowy
1,5 szklanki mleka
cukier
2 galaretki truskawkowe
banany
truskawki
brzoskwinie

Wykonanie

Małą tortownicę wykładamy folią aluminiową.Biszkopty układamy blisko siebie.Gotujemy budyń na mleku,dodajemy cukier.Do gorącego budyniu dajemy margarynę,mieszamy,aż się połączą.Jeszcze ciepłą masę wylewamy na biszkopty.Studzimy.Następnie na wierzchu układamy pokrojone owoce.Zalewamy rozpuszczonymi,tężejącymi galaretkami.Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.

Budyń ma być na 0,5 l mleka,ale dajemy tylko 1,5 szklanki,aby masa była lepsza.Na dwie galaretki dajemy3,5 szklanki wody.Jeżeli zostaje nam biszkoptów,możemy układać je warstwami.Oczywiście owoce i smak galaretek są dowolne.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz