Translate

sobota, 8 września 2012

Pasty

Pasta jajeczna



Składniki

5 jajek
0,5 cebuli
pęczek szczypiorku
2 łyżki majonezu
2 łyżki śmietany
sól
pieprz

Wykonanie

Ugotowane jajka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach,cebulę pokroić w kostkę,szczypiorek posiekać.Połączyć ze śmietaną i majonezem,doprawić do smaku solą i pieprzem.

Zamiast szczypiorku możemy użyć natkę pietruszki.

3 komentarze:

  1. Przepraszam, ale jaką śmietanę ? Gęstą? Bo robię krakersy a do tego pastę, i chciałabym się dowiedzieć co mam kupić :) Pozdrawiam, Anna

    OdpowiedzUsuń
  2. Do pasty dajemy śmietanę kwaśną 12 lub 18 procentową.smacznego.

    OdpowiedzUsuń
  3. Stały element śniadania od dziś!

    OdpowiedzUsuń