Skrzydełka w sosie śmietanowo-cebulowym
Składniki
1 kg skrzydełek
330 ml śmietanki 30 procentowej
2 cebule
1 ząbek czosnku
mielony kminek
suszony tymianek
sól
pieprz
3 łyżki oleju
Wykonanie
Skrzydełka umyć,natrzeć solą,pieprzem,odrobiną kminku i tymianku,oraz wyciśniętym przez praskę czosnkiem.Odstawić do lodówki na ok 2 godziny.Cebulę pokroić w plastry.Na patelnię wlewamy olej.Na zimnym oleju układamy skrzydełka,posypujemy cebulą.Dusimy pod przykryciem na małym ogniu,aż będą prawie miękkie.Następnie wlewamy śmietankę.Dusimy jeszcze chwilę.Śmietanka powinna trochę odparować.Podajemy z ryżem.
Do skrzydełek,w czasie duszenia ze śmietaną można dodać siekaną pietruszkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz