Translate

wtorek, 11 grudnia 2012

Mięsa

Klops na zimno


Składniki

1/2 kg mielonej łopatki
1 jajko
1 mała cebula
2 łyżki bułki tartej
sól
pieprz
słodka papryka

Wykonanie

Do mięsa wbić całe jajko,dodać pokrojoną w kostkę cebulę,bułkę tartą,sól i pieprz.Dobrze wymieszać,uformować dwa klopsy.Piec w naczyniu żaroodpornym,pod przykryciem.Piec około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.Podawać na zimno do sałatek lub do chleba.Smacznego.

2 komentarze:

  1. ale mięchooo :) super się prezentuje ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. bo to ze zmielonej lopatki..dlatego tak pysznieeee wyglada.ja tez sie biore na sposob. do rzeznika , niech zmieli kawalek mieska ii wiem, co mam...:`))))

    OdpowiedzUsuń